MEB’in seminer dönemine toplantı koymasına öğretmenlerden tepki

Milli Eğitim Bakanlığı, 2022-2023 eğitim-öğretim yılı sene sonu yaz dönemi öğretmen seminerlerinin uzaktan eğitim yöntemi ile online yapılacağını ve öğretmenlerin seminer görevini ÖBA üzerinden izleyecekleri videolarla tamamlayacaklarını duyurmuştu.

Bakanlık tarafından yapılan bu açıklamanın ardından öğretmenlerin seminer için okulda bulunmalarına gerek olmayacak kesinleşti. Bu kararın ardından farklı illerde ikamet eden öğretmenler memleketlerine gitmek için cumartesi günü de itibaren bilet almaya başladılar. Çoğu öğretmen biletini aldı, memlekette olan işleri için randevular oluşturdu.

Ancak öğretmenler bu yönde hazırlık yaparken Milli Eğitim Bakanlığı il-ilçe müdürlükleri okul müdürlüklerine gönderdiği mesajda seminer döneminde toplantıların yapılacağını bildirdi.

Okullara gönderilen yazıya göre toplantı için belirlenen tarihlerde şöyle:

İyi günler değerli Öğretmen arkadaşlar; bugün yapılan İlçe Okul Müdürleri Kurulu toplantısında alınan karar doğrultusunda, tüm okulların önceden planlandığı şekilde 19 Haziran Öğretmenler Kurulu, 20 Haziran , Okul Zümre Toplantıları 21 Haziran İlçe Zümre toplantıları takvimine uyulacağından, 15 Haziran 2023 Perşembe günü yapılacak olan öğretmenler kurulu toplantıları, 19 Haziran 2023 Pazartesi günü aynı saatte yapılacaktır. Bilgilerinize rica ederim.

Zümre Toplantı Tarihleri:
➡️20 Haziran Salı günü Okul Zümre Toplantıları yapılacak.
➡️21 Haziran Çarşamba günü Okul Zümre Başkanları toplantısı yapılacak.
➡️22 Haziran Perşembe günü İlçe Zümre toplantıları yapılacak.

Öğretmenlerin seminerlerinin online yapılacağının açıklanmasına rağmen bakanlığın bu tarihlere toplantı koyması öğretmenler arasında tepkiye yol açtı. Çok sayıda öğretmen biletini iptal etmek durumunda kalacak.

Öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığının bu konuda yeni bir düzenleme yapmasını bekliyor.

11 Yorum

  1. Durum her yerde aynı maalesef. Mersin Toroslar’da aynı tarihlere toplantı koydu.

  2. 8- 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı yaz dönemi mesleki çalışmalarının uzaktan yapılması nedeniyle ilgi (c) Yönerge gereği yılsonunda yapılması gereken toplantı, kurul vb. çalışmaların 19-23 Haziran 2023 tarihleri arasında uzaktan gerçekleştirilmesi,
    diyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

HABER VE İHBARLARINIZI BİZE GÖNDERİN
Her türlü görüş, bilgi veya haber paylaşımınız için WhatsApp’tan yazabilirsiniz.
Not: Kişisel bilgileriniz (telefon, isim vb.) gizli tutulur. Lütfen aramayınız — sadece mesaj atınız.
WhatsApp: 0531 674 25 06
Başa dön tuşu